Butiksindretning

Hurtig kontakt - 50586800

Butiksindretning.

Indretning af butikker er grundlæggende at skabe en butik, der frister kunder til at stoppe op et øjeblik og måske lader sif friste af butikkens indretning design.

Emballage design

Indretning, farver, gulve og butiksinventar, er hver især ingredienser, der indgår, når perocessen med et indrette går i gang. Ved at projektere i 3D, kan flere designforslag ses samtidig. Der kan f.eks, godt være farveskift på vægge, som viser indretningen af butiksinventaret på hver sin måde.


Tøjbutikkens farver


Det kan være fristende at bruge farver når man indretter butikker, men farver kan også være farlige, idet de jo senest går af mode året efter. Når det er sagt, er det ikke budskabet at undgå farver i indretningen, men derimod af anvende farver når man indretter på del en effektiv måde og dels således, at farven nemt males over, når farvemoden skifter. For en butiksindretter giver den nogle spændende indretningsmuligheder.


Indretningsarkitekter fælger modefarver lige så meget som alle andre. Hvert år udgiver Pantone systemet en "Årets farve" og efterfølgende indrettes der rigtig mange butikker og kontorer i netop den farve. I 2018 var det en blåviolet, som indretningsarkitekten brugte og næste år vil butiksindretningen givet længes efter en ny spændende farve, der kan friske butiksindretningen op.

Tøjbutikkens indretning

Selve indretningen afhænger i høj gra af målgruppen. Som butiksindretter er det nødvendigt at vide lige så meget om målgruppen, som at indrette butikken.


Generelt er der det der på engelsk kaldes en "path" gennem butikken. Denne sti, er et forsøg på, via butikkers indretning, at guide kunderne igennem hele butikkens sortiment. Det er et kendt fænomen at have tilbudsvare der nok ikke tjenes så meget på, for at vi som kunder, vl.a. via indretning, lægger mere i indkøbskurven.

Butiksinventaret præger butiksindretningen


Det butiksinventar, man bruger, afhænger delvis af budgette, men ofte kan selv de billige butiksindretninger, vise sig gode. Et vældig godt eksempel på det, er butiskkæden Normal.


Den indretning af butikkerns salgsareal, er supergod. Dem der har lavet butiksindretningen her, har været dygtige på mere end en måde. For det første er der et fantastisk overblok for personalet. Alt hvad der skal indrettes i højden, er holdt på butikkernes vægge, mens gulvet er indrettet med kasser, opdelt i kategooorier og brands. Denne butikeindretning er lige efter bogen. Man kan altis diskutere farven i indretningen, men netop her har butiksindretningsteamet tænkt smakt, ide kun relativ små glader er malet og dermed hurtigt kan ændres.


Når en butik indrettes bør der tænkes udsalgs kurve ind i indretningen. Disse udsalgskasser syner ikke af meget, men ikke desto mindre elsker kunder en indretning, hvor butikken giver kunderne noget at rode i - i håb om at finde et godt køb. Virksomheden Streetbutlers laver nogle spændende løsninger og løser indretningsproblemer på en elegant måde.

Materialevalg når der butiksindrettes


Når butiksindretningsarkitekten skal se på materialer i indretningen, vil også den del hænge sammen med budgettet, men så sandelig også med den vare der tilbydes. Man indretter ikke 2 butikker med hvert sit sortiment på den samme måde. Modebutikker indrettes på en måde og boghandlere på en anden.


Modeforretninger og tøjbutikker skal i dag have relativ stærke udtryk. Konkurrencen om kundernes blikke er heftig. Samtidig kæmpes der med supermarkedernes salg af modetøj.


For tiden ser man mange butiksindretningen med rustfrit stål. Det gør indretningen "langtidsholbar" da rustfrit stål aldrig rigtig går af mode.


Butiksindretningen udendørs


Det er helt nødvendigt at tænke i butikkens udendørs indretning. Butikker med udendørs salg, hiver mange ekstra procent hjem i kassen. På gaden stilles der lidt andre krav til butiksinventaret. Gadeinventar skal være bomstærkt. Virksomheden Streetbutlers har en spændende serier man indretter butikkens gadesalg med.

Indretning af butikkens diskområde


Måske er diskområdet det vitgitste at indrette smart og moderne. Moderne betyder at der hele tiden sker noget med vores elektronske medier. Også indenfor butikkers indretning vil det sætte sine spor. Vi vil opleve hvordan indretningen tager mere og mere form af oplevelser. Dette gælder særligt produkter af en vis værdi, men bestemt også i supermarkederne.


Ud over at diskområdet er centrum for både kunder og ekspedienter, er det et aktivitets område. Det er her kunderne har kreditkortet fremme og derfor sidste chance for at butikkens ejer kan lave et ekstra salg.


Derfor må disken ikke være for lille. Diskindretningen skal give mulighed for at der f.eks. kan indrettes med et borddisplay.


Nordsted Design - Colbjørnsebsvej 9 - DK 4800 - CVR 40123563 - Phone +45 50586800 - info@nordsted.com